Home » Nieuws
Week 52 2017
Week 43 2017

De 41e Singlehanded was super

Super weer, fatastische omstandighede, goedlopend tij. Dit alles heeft er voor gezorgd dat de 41e editie van de Singlehanded een succes is geworden. Nog nooit zijn er zoveel deelnemers gefinisht.

Ook de medewerking van de havenmeesters was geweldig, in enkele haven kwamen de havenmeesters ons al tegemoet in hun boten om te stempelen en in Den Helder stond de koffie zelfs al klaar.

Nu is het een kwestie van logboeken, journaals, zeilopdrachten en tracks controleren, als dat is gebeurt zal de uiteindelijke winnaar bekend zijn.

De feestelijke prijsuitreiking is op 3 februari 's middags om 15:00 uur in Aan ut Water.

De eerste aanmeldingen zij al binnen. ook voor de 42e Singlehanded welke op 20 oktober 2018 start zijn de eerste deelnmers al weer aangemeld.

 

Lees meer »
Week 41 2017

Was het een week terug, tijdens de 200 Myls, slecht weer, zoals het er nu naar uitziet krijgen de deelnemers van de 41e Singlehanded topweer.

 • Vooruitzichten

  Donderdag nog af en toe regen of buien en maxima rond 15°C. Vanaf vrijdag een overgang naar droog en vrij zonnig herfstweer met middagtemperaturen die oplopen naar rond of iets boven de 20°C.

 • Vr13-10-2017
 • Max.18/19°Min.9/10° Neerslag 0mm Neerslagkans 0% Zon 30% Windkracht ZW 4
 • Za14-10-2017
 • Max.18/19°Min.12/14°  Neerslag 0mm Neerslagkans 10%Zon 30% Windkracht ZW 3
 • Zo15-10-2017
 • Max.19/20°Min.11/13° Neerslag 0mm Neerslagkans 10% Zon 50% Windkracht Z 3
 • Ma16-10-2017
 • Max.19/21°Min.12/14° Neerslag 0/1mm Neerslagkans30% Zon 90% Windkracht Z 3

U kunt zich nog tot en met woensdag de 10e oktober aanmelden.

Lees meer »

Welkomstborrel

Welkomstborrel

10 okt. 2017 13:43

Welkomstborrel op vrijdag de 13e

Op vrijdag de 13e wordt er wederom een welkomstborrel georganiseerd op het terras van "Aan ut Water"

Aanvang 18:00 uur, in de nieuwsbrief stond de tijd verkeerd vermeld.

Lees meer »
Week 40 2017

Volg de deelnemers van de Singlehanded op Google Earth.

Alle zeilers die deelnmen aan de 41e Singlehanded zijn dit jaar te volgen op Google Earth.

De deelnemers krijgen een tracker mee aan boord welke 90 dagen zonder laden mee gaan.

Door deze unieke trackers kunt u alle deelnemrs volgen, het is net alsof U zelf mee vaart, al is zelf deelnmen natuurlijk het leukst.

Ga naar de hoofdpagina en klik op Trackers.

Lees meer »
Week 38 2017
Week 34 2017
Week 13 2017

Lezing Henk de Velde, 8-april in Sneek

De bekende zeezeiler Henk de Vlede geeft een benefietlezing in Sneek.

Datum: 8 april 2017

Aanvang: 20.00

Adres: Selfhelpweg 22 in Sneek

Henk is een inspirerende zeezeiler, die boieiend kan vertellen over al zijn zeilavonturen.

toegang tot deze avond is 7,50 euro en komt geheel ten goede aan de actie: Geaukes Dolfijntherapie.

Lees meer »
Week 44 2016

Zeilen

Zeilen

3 nov. 2016 17:34

"ZEILEN" Het cadeau voor de december maand

Alle Singlehandedzeilers zullen er reikhalzend naar uitzien, het December nummer van de ZEILEN.

Wilt u uw partner verrassen, pak dan het December nummer van ZEILEN in.

In dit nummer staat namelijk een grote reportage over de 40e Singlehanded.

 

Lees meer »
Week 41 2016
Week 40 2016

Frisia - Faam ook dit jaar weer supporter van de Singlehanded.

Wat hebben Frisia - Faam gemeen met de Singlehanded.

1 het is beiden lekker.

2 het is rekbaar.

3 ze komen ieder jaar terug.

Frisia Spekjes wie kent ze niet, de kleurige trekspek. Als je er even doorheen zit, dan is suiker de snelle oplossing, en als het dan ook nog lekker is is dat helemaal mooi. Dus ook dit jaar komen ze weer voor in de grabbag. en is het windstil dan kan je er ook nog mee knutselen.

Trakteer en knutsel snoep

Lekker voor de lol, snoep van Frisia

Lees meer »
Week 39 2016

Nauticshop sponsort de Singlehanded

De eigenaar, de Boer, van de Nauticshop twijfelde geen moment toen wij hem vroegen of hij bekend was met de Singlehanded en of hij iet wou doen voor de Singlehanded. Op beide vragen antwoorde hij met een volmondig "Ja".

De Nauticshop, een begrip in de watersport.

Welke watersporter is de Nauticshop niet eens tegen gekomen, hetzij op de markt, op de Hiswa, Boot Holland, maar ook op het World Wide Web kom je ze tegen.

Hun eerste vestiging was in Bakhuizen, maar sinds deze zomer hebben ze ook een winkel in het centrum van Lemmer.

De Nauticshop heeft het complete pakket voor de watersport, maar ook voor onderdelen, raamrubbers en ramen kan je uitstekend bij hen terecht. 

Lees meer »

Dankzij de supporters, sponsoren en de Organisatie van de Singlehanded is er dit jaar weer een bijzonder leuk gevulde Grabbag.

Alleen om de "grabbag" zou je al mee doen aan de Singlehanded

Het begint al een traditie te worden, want voor de tweede maal is er dankzij de supporters, sponsoren en de Organisatie van de Singlehanded weer een bijzonder leuk gevulde Grabbag samengesteld.

Wat de inhoud is verklappen wij nog niet, maar wij weten, dat alleen het krijgen van de grabbag bijna een reden zou zijn om je aan te melden voor de Singlehanded. 

Lees meer »

Ook dit jaar is Sonnema weer sponsor van de Singlehanded

Trots zijn wij dat Sonnema is ook dit jaar weer sponsor is van de Singlehanded.

Vorig jaar was het de eerste keer dat Sonnema de Singlehanded steunde. Dit doen ze omdat ze een band zien met hun bedrijf en de Singlehanded. Zowel Sonnema en de Singlehanded zijn gebasserd op tradities, en vakmanschap. Sonnema is een Fries bedrijf en de Singlehanded is van oorsprong ook een Fries evenement en wordt tegenwoordig weer door een Fries gezin georganiseerd. 

Sterk en eigenzinnig sinds 1860

Bij Sonnema maken we met trots en passie Sonnema Berenburg volgens dezelfde geheime receptuur als Fedde Sonnema in 1860. Al sinds 1860 wordt het oorspronkelijke Berenburg recept gebruikt en dit zal ook altijd blijven gebeuren!

Wil je zien hoe Sonnema gemaakt wordt? Dat kan! Bezoek het Sonnema bezoekerscentrum! Heb je vragen, opmerkingen of ideeën neem dan gerust contact op met Sonnema middels hetcontactformulier!

Lees meer »

Flevo Marina ook dit jaar weer sponsor van de Singlehanded, net als de andere jaren is Flevo-Marina ook dit jaar weer sponsor van de Singlehanded

Flevo Marina mogen wij bijn de thuishaven van de Singlehanded zeilers noemen. De medewerkers heten ons ieder jaar weer een warm welkom, en wij voelen os ook thuis in deze geweldige haven.

Ook dit jaar was er weer de spontane reactie op onze vraag of wij de Flevo Marina als starthaven mogen gebruiken. Graag wordt er een plaatsje voor ons ingeruimd, al zal het dit jaar iets meer puzzlen worden met het grote aantal deelnemers. Ook dit jar liggen wij de dag voor de start weer gratis in de haven. Het grote voordeel is dat de laatste benodigdheden en etenswaren direct bui de havenwinkel kunnen worden gehaald. Ook kleine zeilreparaties kunnen snel worden uitgevoerd 

Flevo Marina dé complete thuishaven aan het IJsselmeer. Direct gelegen aan het IJsselmeer vlakbij Lelystad is jachthaven Flevo Marina dé ideale uitvalsbasis voor uw vaartochten naar de oude Zuiderzeestadjes, de Friese meren, Randmeren of de Waddeneilanden.

Met een gezellig en sfeervol restaurant, een ruim gesorteerde watersportwinkel, voldoende parkeergelegenheid(bewaakte), zeer goede winterbergingsfaciliteiten, een uitgebreide Yachtservice en Refit afdeling en een eigen zeilmakerij (Skips Sails) is Flevo Marina de complete thuishaven voor u en uw schip.

Lees meer »