IJsselmeerzeilers is nu ook sponsor

Gepubliceerd op 4 september 2016 om 17:19

IJsselmeer zeilers is nu ook sponsor

IJsselmeerzeilers, de Waarschip verhuurder van Nederland is nu ook sponsor van de Singlehanded.

Pieter Reinhard, de eigenaar van IJsselmeerzeilers, Waarschipverhuurder in hart en nieren, vind het geweldig dat er zoveel Waarschepen aan de start van de Singlehanded verschijnen.

Hij was dan ook enthousiast toe we hem vroegen of hij  sponsor wou worden van de Singlehanded en zei direct ja.

Voor de verhuur van waarschepen bent u bij IJsselmeerzeilers aan het juiste adres. Ga heerlijk een dagje of langer het water op met een bijzonder schip. Waarschip staan bekend om hun goede en snelle zeil- en vaareigenschappen. Iedereen die met een Valk overweg kan, vaart met hetzelfde gemak een Waarschip.

Vanuit Huizen kunt u bijvoorbeeld tochten maken via het Gooimeer, naar Muiden, Almere of via de Randmeren of Veluwemeer naar Spakenburg, Harderwijk en Elburg. Op het Gooimeer zijn de eilanden "de Schelp" en "Het Huizer Hoef" per boot bereikbaar en in het Eemmeer ligt het eiland "Dode Hond".
Op het IJmeer (Markermeer) tussen Almerezand en Muiderberg ligt het eilandengroep "De Drost", "Warenar" en "Hooft". Ook op deze eilanden mag u in de boot overnachten.
Via het Markermeer kunt u naar Amsterdam, Volendam, Hoorn of Enkhuizen en via het IJsselmeer naar Friesland of Waddenzee.

MEEZEILEN OP HET IJSSELMEER

Wilt u onder begeleiding van een ervaren schipper het IJsselmeer op? Geen probleem, we organiseren allerlei zeiltochten op maat.

Iedereen zal genieten van de mooie zeiltocht over het IJsselmeer of bezoekjes aan bijvoorbeeld Volendam, Marken, Hoorn of Enkhuizen. Ook zonder zeilervaring.
We zetten u wel meteen aan het werk, zo leert u het roer en de zeilen bedienen en om te gaan met de natuurelementen.

ZEILTOCHTEN MET EEN WAARSCHIP

We varen met kajuitjachten, type Waarschip. Deze klassieke schepen zijn niet alleen veilig en eenvoudig te bedienen, ze zijn van vele gemakken voorzien. U kunt gerust blijven slapen en u heeft altijd een toilet bij de hand.

MEEZEILEN MET IJSSELMEERZEILERS IS GENIETEN VAN:

  • maatwerk arrangementen.
  • zeiltochten en eventueel overnachtingen op de wal.
  • een fantastisch zeilweekend of dagje weg.
  • perfect onderhouden klassieke schepen.
  • zeilend aankomen in één van de pittoreske Zuiderzeehavens.

We vertrekken vanuit de Oude Haven van Huizen.

 

De oorsprong van het waarschip
De waarschepen zijn van oorsprong kajuitzeiljachten voor de doe-het-zelver. Het bedrijf Waarschip is in 1963 begonnen aan het Termuntenzijldiep in Groningen. Het zijn schepen met goede zeil eigenschappen, vaak beter dan hedendaagse ontwerpen, waarmee ook wedstrijden worden gevaren. De waarschepen werden als zelfbouwpakket voornamelijk opgeleverd. Er zijn diverse typen gebouwd zoals de kwarttonner en de halftonner die we in verhuur hebben.

Het waarschip heeft hiermee de watersport toegankelijk gemaakt voor vele zeilers, in de zestigerjaren van de vorige eeuw. Met zelfbouw pakketten was de zeiler in staat zelf een zeilboot te bouwen en tegen lage kosten een kajuitzeilboot te bezitten. Van het type waarschip 725 dat wij verhuren zijn er  ongeveer 1500 gebouwd. De waarschepen kenmerken zich vanwege een uitgekiende ontwerp en het soort materiaal waar deze zeilboten van gemaakt zijn. Dit materiaal "mahonie multiplex" maakt bovendien dat deze zeilboten erg knus en gezellige sfeer uitstralen. Deze zeilboten zijn beroemd om hun aan-de-windse eigenschappen en is vaak het instap model voor de beginnende zeiler van kajuitzeilboten voor zowel toerzeiler als wedstrijdzeiler.

Wij verhuren deze zeilboten voor het laagste huurtarief in hun klasse, waarmee we de traditie van het waarschip "de zeil watersport toegankelijk maken" in stand willen houden en tevens het waarschip behouden voor de watersport.

Wilt u een waarschip huren voor een dag, weekend, midweek of week?
Bekijk het verhuuraanbod van waarschepen onderstaand en reserveer eenvoudig online.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.